Menu
20-06-2022
Tamara Jongens liep in 2017 voor de eerste keer binnen bij TMA, dit was voor een uitzendbaantje tijdens haar studie. Ze voelde zich hier direct thuis en werd binnen korte tijd de vaste uitzendkracht bij TMA. In 2019 is ze vast in dienst gekomen en begon ze met het ondersteunen van de Bussiness Service. Al snel werd duidelijk dat Tamara haar talenten hier niet goed kwijt kon en zo is ze samen met Manon Jansen op de afdeling TMA Research terechtgekomen. Samen met Manon zet Tamara zich op deze afdeling in voor het verrijken en uitbreiden van de wetenschappelijke basis van TMA. Door relevante onderzoeken op te zetten en uit te voeren is zij continu bezig de mogelijkheden van TMA te laten groeien en de kennisbank rondom talentmanagement te vergroten.
"Werken bij TMA past precies bij mij! Ik krijg de vrijheid en het vertrouwen om mijn ideeën uit te werken en op te zetten in een organisatie vol gedreven mensen. Alle collega's staan open om mee te denken en ik krijg eerlijke feedback op mijn werk, dat motiveert mij enorm."
"In de toekomst hoop ik dat we met TMA Research nog meer organisaties en medewerkers kunnen ondersteunen en daarnaast als kennisbank kunnen bijdragen aan talentmanagement voor iedereen"
Meer talenten van Tamara leren kennen? Of heb je onderzoeks- wensen of ideeën? Mail naar t.jongens@tma.nl
Hoe ontwikkelgesprekken betrokkenheid versterken: inzicht uit onderzoek & praktijk
Betrokken medewerkers zijn de ruggengraat van succesvolle organisaties. Ze zijn productiever, loyaler, en dragen bij aan een positieve werksfeer (Albrecht et al., 2021). Maar hoe zorg je ervoor dat deze betrokkenheid duurzaam blijft? Veel organisaties worstelen met deze vraag. Gelukkig biedt TMA een oplossing. In dit artikel delen we inzichten uit recent onderzoek van TMA Research en laten we zien hoe TMA een waardevolle bijdrage kan leveren aan een cultuur van groei en betrokkenheid.
Verborgen potentieel! De waarde van talentinzicht voor mensen zonder formele opleiding
Generatie Z en de verborgen kracht van zelfreflectie
Tegenwoordig is een hoge eigenwaarde dé norm en wordt het hebben van weinig zelfvertrouwen gezien als iets waar je aan moet werken. Toch zit er ook veel kracht in het hebben van een lagere eigenwaarde. In de TMA-context wordt een lage behoefte aan de drijfveer Eigenwaarde omschreven als het talent 'zelfreflecterend'. Het houdt in dat iemand een sterke focus heeft op het vermijden van fouten, een zelfkritische houding heeft en zichzelf graag wil verbeteren.
Als we kijken naar de talentdata zien we dat Generatie Z opvallend lager scoort op Eigenwaarde (14% lager dan de normscore) dan de oudere generaties. In deze blog verkennen we de oorzaken van deze bevinding en onderzoeken we op welke manieren het talent 'zelfreflecterend' van waarde kan zijn voor zowel individu als organisatie.
We delen graag onze kennis dus maken we ons handboek gratis voor jullie beschikbaar. Download het of bestel een exemplaar.